Buyerguide Wakeskates

We can't find products matching the selection.

Wakeskate Koopgids


Wakeskate Koopgids
Buywake streeft ernaar om je de beste en meest actuele gidsen, maattips en tips te geven om je te helpen de juiste producten te kiezen en de beste gebruikservaring te hebben.

Wakeskates zijn nu niet meer weg te denken uit de watersportwereld. Ze zijn geweldig voor kleine boot golven of jetski's.

Wakeskates zijn ook erg populair in het kabelpark en geven je een hele nieuwe uitdaging op hindernissen. Het maakt niet uit waar je achter rijdt, er is een skate voor jou, dus probeer het eens en ontdek een hele nieuwe manier om plezier te hebben op het water.

Wat is wakeskating?
Wakeskating wordt gedaan met een board dat lijkt op een wakeboard (meestal gemaakt van esdoorn of glasvezel). De rijder zet zijn voeten op het board en voert verschillende trucs uit terwijl hij wordt voortgetrokken door een waterscooter. Afhankelijk van de boot, de wateromstandigheden en het gewicht van de berijder haalt een typische wakestater snelheden tussen 15-30 km/u. 

Hoewel wakeskating pas recentelijk populair is geworden, bestaat de sport al sinds eind jaren 1970. De vroegste voorbeelden van deze sport waren rijders op lange surfplanken die door boten werden voortgetrokken. Wakeskating kreeg pas grote bekendheid in de jaren 1990, toen jonge sensatiezoekers het begonnen uit te voeren in meren en plassen in de hele VS.

Het uitvoeren van wakeskattrucs is inherent moeilijker dan wakeboarden of wakesurfen omdat de berijder niet aan zijn of haar board gebonden is. Enkele van de verschillende trucs die door wakeskaters worden uitgevoerd, zijn liptrucs, platte trucs, inside-out, wake-to-wake en re-entry.

De verschillende soorten wakeskates
Wakeskates hebben geen boots, dus je hebt een oppervlak bovenop nodig waar je voeten ook grip op hebben. Zacht EVA-schuim wordt gebruikt op het bovendek van wakeskates zodat je op blote voeten kunt rijden en wat veiliger bent bij crashes. Grip tape, vergelijkbaar met wat wordt gebruikt op een traditioneel skateboard op het bovendek, geeft je meer grip en plakt het dek aan je voeten tijdens ollies. Grip tape schuurt behoorlijk, dus je hebt een paar schoenen nodig om op dit soort wakeskates te rijden.

Er zijn drie typen wakeskates:

Standaard wakeskates
Standaard wakeskates hebben meestal een vlak dek. Deze skates zijn ideaal om te leren of om gewoon in de boot te hebben zodat iedereen ze kan gebruiken.

Concave wakeskates
Concave wakeskates hebben een concaaf dek van betere kwaliteit, net als een echt skateboard. Hierdoor blijven je voeten aan de skate vastzitten en reageer je sneller op flip- en spintrucs.

Bi-Level wakeskates
Bi-Level wakeskates zijn het beste als je de meeste controle en pop wilt. Het onderste dek geeft je snelheid en controle op het water, terwijl het flexibele bovendek het board aan je voeten vasthoudt en zorgt voor een enorme sprong vanaf het vlakke water.

Het dekoppervlak van de wakeskate
De bovenkant van de wakeskate is bedekt met griptape, zoals bij een skateboard, of met een zachte EVA pad met hoge tractie. Als je liever op blote voeten rijdt, kies dan voor schuim. Als je wakeskateschoenen draagt, geeft de griptape je een stabiel platform voor ultieme controle, net als bij een skateboard.

De maat van een wakeskate
Je gewicht is de belangrijkste factor bij het bepalen van de maat wakeskate die je moet kiezen. Algemene richtlijnen voor de lengte van een wakeskate vind je bij de wakeskates op de productpagina.

Hoe korter de wakeskate, hoe wendbaarder hij is. Kortere wakeskates maken skateboard-achtige fliptrucs gemakkelijker. Met langere wakeskates kun je bij lagere snelheden op een vlak blijven. Als je wakeskate gebruikt gaat worden door meerdere rijders van verschillende lengte, kies dan een maat die gebaseerd is op het gewicht van de grootste rijder. Je bent beter af met een wakeskate die iets langer is dan met een wakeskate die te kort is.

De constructie van wakeskates
De meeste wakeskates zijn gemaakt van 9 lagen hout met een coating van epoxy. Hout maakt een flexibel dek dat je een verend skateboardgevoel op het water geeft. Houten basisskates zijn licht van gewicht, maar geavanceerdere skates zijn veel zwaarder. Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar een zwaardere skate houdt het momentum in de lucht tijdens tricks en blijft beter aan je voeten plakken tijdens ollies. Sommige wakeskates zijn gemaakt van composietmaterialen. Gecomprimeerde skates en bi-level bottom decks zijn stijver en hebben meer rocker zodat je meer uit de bootwake knalt.

Houten wakeskate
Een houten wakeskate wordt vaak gebruikt om wakeskates te maken. De houten wakeskates worden overglaasd met een epoxy van mariene kwaliteit die de wakeskate een levendig gevoel geeft, meer een skateboard-achtig gevoel. Houten wakeskates zijn minder duurzaam dan hun composiet tegenhangers omdat hout niet van water houdt. Vaak geven fabrikanten geen garantie op houten wakeskates.

Composiet wakeskate
Composiet wakeskates geven rijders meer het gevoel van een wakeboard. Composiet wakeskates gaan langer mee dan hun houten tegenhangers. Vinnen helpen je wakeskate door het water te bewegen. Diepere, grotere vinnen zorgen voor een stabielere rit en geven je minder mogelijkheden om het board los te breken voor surface tricks... eigenlijk voor alle tricks. Beginnende riders hebben vaak baat bij langere, diepere vinnen als ze beginnen met rijden. Vinnen kunnen worden verwijderd als je de voorkeur geeft aan een meer vrije rit.

Heb ik wakeskateschoenen nodig?
Nee, je kunt gewone schoenen dragen. Zijn wakeskateschoenen geweldig? Ja. Waarom zijn ze zo geweldig? Nou, wakeskates zijn zwaar en als je kickflips en pop shuvit's begint te gooien, worden je tenen een beetje bang. Wakeskateschoenen beschermen je kostbare tenen tegen het breken door je wakeskate. Specifieke wakeskateschoenen hebben zolen met hoge tractie, sneldrogende materialen en speciale afvoerkanalen zodat ze niet doorweekt en verzwaard raken zoals je gewone sneakers in het water doen. Je moet schoenen dragen op wakeskates met griptape, tenzij je voeten sterker zijn dan spijkers.

> Shop Wakeskates

Nog meer vragen?

Als u meer informatie wenst of nog vragen heeft, neem dan contact met ons op. Ons team is beschikbaar!

  • Call Our Experts: +31 682 940 930
  • Whatsapp Our Experts
  • Email Our Experts [email protected]